Jan Vladař – HELMOS

Firma HELMOS byla založena roku 1992 a od svého vzniku se specializuje na dodávku mostních ložisek. Základem nabídky jsou elastomerová ložiska vyztužená a nevyztužená, zátěžová ložiska. Dalším produktem, který nabízíme jsou dodávky elastomerových pásů, které se používají jak v pozemních, tak v dopravních stavbách například na zakrytí mostních zrcadel.
Našim zákazníkům nabízíme vždy přidanou hodnotu ve formě zákaznického servisu. Ať už jsou to technické konzultace při návrhu ložisek, kompletní vypracování VTD, dávka zboží na místo určení, dle požadavků zákazníka atd.
Na uvedené výrobky jsou TAZU-sem udělené certifikáty a STO, dále jsou kontrolovatelné třetí nezávislou osobou. Výrobky odpovídají technickým požadavkům investora jako i TKP 22 a EU1337.

Od roku 2022 jsme rozšířily naši činnost o pogumování a nanášení polyuretanového povlaku. Polyuretanový materiál je v praxi velice oblíbený. Výrobky z polyuretanového elastomeru nahrazují gumu v mnoha aplikacích. Je možné získat širokou škálu vlastností a formulací změnou surovin v polyuretanových materiálech.